בעיה (שאלת המחקר):מהי השפעת כמות האתילן על קצב הבשלת הבננות?
השערה: הבננות עם היותר תפוחים בשקית יבשילו יותר מהר
כלים וחומרים לביצוע הניסוי :• 5 בננות
• עשר תפוחים.
• 5 שקיות ניילון אטומות.
• צלחת פלסטיק
• מצלמה לתיעוד מהלך הניסוי
מהלך הניסוי :
1.שינוי בצבע הבננה: רישום צבע הבננה המקורי – מכיוון שבחרנו להתחיל את הניסוי עם בננות שאינן בשלות, צבען היה אחיד וירוק.
2.מכניסים כל בננה בצירוף מספר שונה של תפוחים (0-4) לשקית ניילון אטומה. הבננה הראשונה היוותה בקרה לניסוי ולא הוצמד לא אף לא תפוח אחד. לבננה השנייה הוצמד תפוח אחד, לבננה השלישית הוצמדו שני תפוחים, לבננה הרביעית הוצמדו שלושה תפוחים ולבננה החמישית הוצמדו ארבעה תפוחים.
3.פעמיים ביום, חוזרים לניסוי ורושמים בצורה מסודרת מהו צבע הבננה המדויק, על פי סקאלה שנקבעה מראש.
4.לאחר חמישה ימים בהם התנהלה בדיקה מסודרת ורציפה המתוארת לעיל סיכמנו את תוצאות הניסוי. בדקנו את הצבע של כל אחת מהבננות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה