יום שני, 10 בפברואר 2014

הגשת דוח

שאלת החקר שלנו היא: כיצד גז האתילן הנמצא בתפוח משפיע על קצב הבשלת הבננות?

השערה: הבננות עם היותר תפוחים יתחילו להבשיל מהר יותר
כלים וחומרים לביצוע הניסוי :
·          בננות
·         עשר תפוחים.
·         5 שקיות ניילון אטומות.
·         
·         מצלמה לתיעוד מהלך הניסוי

תוצאות:



שקית רק עם בננה
שקית עם בננה ותפוח אחד
שקית עם בננה ושתי תפוחים
שקית עם בננה ושלוש תפוחים
שקית עם בננה וארבע תפוחים
יום אחד
צבע כמו 1
צבע כמו 1
צבע כמו 2
צבע כמו 2
צבע בין 2 ל 3
יום שני
צבע בין 1 ל2
צבע כמו 2
צבע בין 2 ל3
צבע כמו3
צבע כמו 4
יום שלישי
צבע כמו 2
צבע כמו 3
צבע בין 3 ל4
צבע כמו 4
צבע כמו 6
יום רביעי
צבע כמו  3
צבע כמו 3
צבע כמו 4
צבע כמו 5
צבע כמו 7
יום חמישי
צבע כמו 3
צבע כמו 4
צבע כמו 5
צבע כמו 5
צבע כמו 7
יום שישי
צבע כמו 3
צבע כמו 4
צבע כמו 6
צבע כמו 6
צבע כמו 7

סקאלה של הבננה:


 


מסקנות : ככל שיש יותר פירות , כך יש יותר גז אתילן וכך הבננה מבשילה מהר יותר

המלצות :באמצעות שליטה נכונה בכמות גז האתילן בסביבת התוצרת החקלאית החקלאים יכולים לספק את סחורתם אל השוק בשיא האיכות ובזמן קצר יותר. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה