שאלת החקר שלנו
היא: כיצד גז האתילן הנמצא בתפוח משפיע על קצב הבשלת הבננות?
השערה: הבננות עם היותר תפוחים יתחילו להבשיל מהר יותר
כלים וחומרים לביצוע הניסוי :
·
בננות
·
עשר תפוחים.
·
5 שקיות ניילון אטומות.
·
·
מצלמה לתיעוד מהלך הניסוי
תוצאות:
שקית רק עם בננה
|
שקית עם בננה ותפוח אחד
|
שקית עם בננה ושתי תפוחים
|
שקית עם בננה ושלוש תפוחים
|
שקית עם בננה וארבע תפוחים
|
|
יום אחד
|
צבע כמו 1
|
צבע כמו 1
|
צבע כמו 2
|
צבע כמו 2
|
צבע בין 2 ל 3
|
יום שני
|
צבע בין 1 ל2
|
צבע כמו 2
|
צבע בין 2 ל3
|
צבע כמו3
|
צבע כמו 4
|
יום שלישי
|
צבע כמו 2
|
צבע כמו 3
|
צבע בין 3 ל4
|
צבע כמו 4
|
צבע כמו 6
|
יום רביעי
|
צבע כמו 3
|
צבע כמו 3
|
צבע כמו 4
|
צבע כמו 5
|
צבע כמו 7
|
יום חמישי
|
צבע כמו 3
|
צבע כמו 4
|
צבע כמו 5
|
צבע כמו 5
|
צבע כמו 7
|
יום שישי
|
צבע כמו 3
|
צבע כמו 4
|
צבע כמו 6
|
צבע כמו 6
|
צבע כמו 7
|
סקאלה של הבננה:
מסקנות : ככל
שיש יותר פירות , כך יש יותר גז אתילן וכך הבננה מבשילה מהר יותר
המלצות :באמצעות שליטה נכונה
בכמות גז האתילן בסביבת התוצרת החקלאית החקלאים יכולים לספק את סחורתם אל השוק בשיא
האיכות ובזמן קצר יותר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה